Recept na bábovku z banánov s krémovou syrovou plnkou, po ktorom už inú jesť nebudete chcieť

Michal Blaško

Klasická bábovka vďaka plnke zo smotanového syru získava nový rozmer. Ak ste už niekedy piekli banánový chlebík, tak viete, že je to celkom jednoduché. Pri tomto recepte sú pridané nejaké tie ingrediencie navyše a dôležité je použiť čo najzrelšie banány. Ak ste zistili, že nejaké prezreté máte práve doma a už ich asi nikto jesť nebude, môžete ich použiť práve takto. Dúfam, že recept vyskúšate a verím, že si ho zamilujete.

babovka1
tiphero.com

Na banánovú bábovku potrebujete:

1/2 hrnčeka trstinového cukru

1/4 hrnčeka kryštálového cukru

1/4 hrnčeka oleja

1/4 hrnčeka bieleho jogurtu

1 vajíčko

1 lyžička vanilkového extraktu

1 hrnček roztlačených zrelých banánov

1 hrnček hladkej múky

1 lyžička kypriaceho prášku

1 lyžička mletej škorice

štipka soli

Na krémovú náplň:

1 hrnček krémového syru izbovej teploty, môžete vyskúšať aj tento

2 lyžice hladkej múky

trošku nastrúhanej kôry z pomaranča

1 vajíčko

babovka2
tiphero.com

Postup:

Rúru si predhrejeme na 200°C a formu na bábovku si vymastíme maslom, poprípade môžete použiť aj olej v spreji. Ak nemáte bábovkovú formu, môžete použiť aj nejakú inú, v tvare, ktorý vám najviac vyhovuje. Vo veľkej miske si najskôr roztlačíme banány.

babovka3
tiphero.com

V inej miske zmiešame dokopy trstinový a biely cukor, vajíčko, olej, jogurt a vanilkový extrakt. Pomaly primiešavame múku, škoricu, kypriaci prášok a soľ. Do cesta nakoniec primiešame roztlačené banány. Cesto si odložíme bokom, kým budeme robiť krémovú plnku. Dokopy vymiešame krémový syr, múku, kôru z pomaranča. Keď sú všetky ingrediencie dobre prepojené, pridáme vajíčko a pokračujeme v miešaní.

babovka4
tiphero.com

Polovicu cesta teraz nalejeme do formy a do stredu pridávame krémovú náplň.

babovka5
tiphero.com

Dajte si pozor na to, aby sa krémová náplň nedotýkala okrajov formy, má byť skôr v strede.

babovka6
tiphero.com

Potom už len prilejeme zvyšok cesta a necháme to chvíľočku usadiť.

babovka7
tiphero.com

V rúre bábovku pečieme približne 35-40 minút. Po upečení, ju necháme aspoň 15 minút chladnúť a môžeme podávať.

babovka8
tiphero.com

Nezabudnite pred podávaním ešte bábovku posypať práškovým cukrom.

babovka9
tiphero.com

zdroj: interez.sk

Najnovšie články