Keď som si kúpila tortilly, vôbec som nevedela, čo z nich mám spraviť. Potom som ich dala na panvicu a sama som neverila, čo vzniklo

Matej Mensatoris

seriouseats.com

Aj keď toto nie je úplne bežná pizza, veríme, že vám bude chutiť. Je to spojenie dvoch odlišných gastronomických svetov, a to mexickej quesadilla a talianskej pizze do jedného úžasného jedla. 

Čo budete potrebovať?

Dve tortily

Paradajková drť, pretlak alebo kečup

Mozzarella alebo syr podľa vlastného výberu

Lístky bazalky, prípadne oregano

Saláma alebo iná údenina, pre vegetariánov je vhodná cuketa či baklažán

Olivový olej

Postup:

Tortilu položíme na rozohriatu panvicu, ktorú sme si predtým potreli kvapkou olivového oleja. Na tortilu nanesieme paradajkovú omáčku, posypeme syrom a položíme na ňu druhú tortilu.

seriouseats.com
seriouseats.com

Keď je spodná tortila pekne opečená, otočíme ich.

seriouseats.com
seriouseats.com
seriouseats.com
seriouseats.com

Na vrch teraz opäť nanesieme paradajkovú omáčku a posypeme syrom. Poukladáme ďalšie ingrediencie ako salámu, bylinky, môžete použiť samozrejme tiež šunku, čili, huby, olivy alebo jednoducho to, čo sami uznáte za vhodné a čo máte na pizzi najradšej.

seriouseats.com
seriouseats.com

Necháme chvíľku prehriať a následne umiestnime panvicu do rúry pod rozpálený gril. Na to, aby sa pod grilom povrch pekne zapiekol, stačia 3 minúty.

seriouseats.com
seriouseats.com

Výsledok rozhodne stojí za to.

seriouseats.com
seriouseats.com

Dobrú chuť.

seriouseats.com
seriouseats.com

Ak máte chuť na pizzu, kde si vyrobíte aj vlastné cesto, vyskúšajte tiež náš recept na úžasnú domácu pizzu.

zdroj: babskeveci.sk (Matej Mensatoris), seriouseats.com

Najnovšie články