Do vyšľahaných bielkov urobila priehlbinku a pridala žĺtka. Vznikol tak veľmi rafinovaný pokrm, ktorý budete na raňajky milovať

Lucia Mužlová

takprosto.cc

Keď už máte tradičnú omeletu, miešané vajíčka či praženicu na raňajky príliš dlho, je na čase potešiť seba a aj svojich blízkych nejakým novým inovatívnym receptom a zároveň aj kulinárskym objavom. S vajíčkami na tento spôsob získate nie len chutný a výdatný, ale zároveň aj veľmi rafinovaný pokrm.

vajickainak1
takprosto.cc

Spôsob prípravy a aj samotné jedlo miloval napríklad známy maliar Claude Monet, čo nie je prekvapením. Kto ich vyskúša, určite sa do nich zamiluje na dlhší čas. vajíčka sú neuveriteľne ľahké, vzdušné podobne ako delikátne soufflé. Dnes vám babskeveci prinášajú recept na tak trochu nezvyčajné raňajky, ktoré si ale zamilujete.

Budete potrebovať:

3 vajíčka

soľ

50 gramov masla

Postup:

Najskôr je potrebné opatrne oddeliť žĺtka od bielkov.

vajickainak2
takprosto.cc

Do bielkov pridajte štipku soli a maslo a pomocou mixéru vyšľahajte tuhú penu.

vajickainak3
takprosto.cc

Na plech dajte papier na pečenie a pomocou lyžice alebo varešky vyformujte malé kôpky vyšľahaných bielkov tak, ako je na fotografii. Do každej kôpky urobte v strede menšiu jamku.

vajickainak4
takprosto.cc

Do jamky dajte žĺtko a celé to vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov. Vajíčka pečte približne 10 až 15 minút.

vajickainak5
takprosto.cc

Podľa chuti ich môžete posypať aj čiernym korením, mletou červenou paprikou, alebo pridajte bylinky či strúhaný syr. Kreativite sa medze nekladú. Dobrú chuť.

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), takprosto.cc

Najnovšie články